Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 19:50

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2012 » Октябрь » 13 » ЦЕНТР ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ: Колективи ЦЕВ підкорили Хортицю. (ОНОВЛЕНО)
00:54
ЦЕНТР ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ: Колективи ЦЕВ підкорили Хортицю. (ОНОВЛЕНО)
КОЛЕКТИВИ  ЦЕВ  ПІДКОРИЛИ ХОРТИЦЮ!                                    

У Запоріжжі стартував І Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль «Яскрава країна»

Днямі  в Запоріжжі закінчився І Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс українського народного мистецтва «Яскрава країна» на Хортиці – 2012». Він  проводиться в рамках ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.


За звання переможців у номінаціях «Народна хореографія», «Вокал» та «Ансамблі» змагаються 580 учасників з областей України: Запорізької, Київської, Дніпропетровської, Чернігівської, Сумьскої, Полтавської, Херсонської, Хмельницької та Харківської. 
Шосткинський Центр естетичного виховання представляють: народний хореографічний колектив «Джерельце» (керівники Людмила Маковець та Яна Третьяк) і зразкове творче  об’єднання «Витинанки» (керівник  Сергей Романцов)

Кожен колектив  представив український гопак, а також танок або пісню свого регіону.


Всіх учасників, їх педагогів та численних гостей привітала зі святом начальник  управління культури і туризму Запорізької обласної державної адміністрації Ірина Конарева. Вона побажала конкурсантам вдалих виступів, а всім глядачам - яскравих, незабутніх вражень.

- Нас надихає думка про обмін хореографічними та вокальними традиціями виконання між учасниками з різних куточків України, збереження та розвиток української культури серед дітей та молоді. Дуже хотілося б, аби діти насолодилися атмосферою козацького свята та отримали задоволення від своїх виступів, - зазначила директор фестивалю Ольга Обласова. 

Під час відкриття фестивалю його учасники влаштували концерт просто неба, так, як колись у давнину, зазвичай відзначали свята наші предки. А згодом спробували справжню козацьку кухню: куліш, борщ з пампушками та узвар.

На конкурсантів впродовж трьох днів змагань чекала насичена програма: паралельно із хореографічним та вокальним конкурсом відбувалася виставка декоративно-прикладного мистецтва, цікаві змагання, а також дискотеки, конкурси та екскурсії.


Кожен колектив отримав нагороди та подарунки від організаторів і партнерів фестивалю. Найкращі номери були відібрані на святковий гала-концерт, який відбувся у неділю 14 жовтня о 15.00 на головній сцені історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Після цього на всіх учасників та гостей фестивалю чекло ще одне яскраве видовище – ландшафтна театралізована вистава «Всі ми, браття, козацького роду!».

Наш колектив прийняв участь у заключному ГАЛА –КОНЦЕРТІ  фестивалю: В конкурсі приймали участь 15 хореографічних колективів, а саме: Народний хореографічний ансамбль «Веселка» (Запоріжжя), Танцювальна група Українського Народного хору «Калина» (Полтава), Народний ансамбль народного танцю «Джерельце» (Шостка), Народний ансамбль народного танцю «Юнний металург» (Алчевськ), Народний художній колектив України ансамбль народного танцю «Вихиляс» (Запоріжжя), Народний художній колектив ансамбль танцю «Барвінок» (Полтава), Державна дитяча хореографічна студія українського танцю «Барвіночок» (Київ), Народний театр танцю «Золушка» (Мелітополь), Народний художній колектив України ансамбль танцю «Подолянчики» (Хмельницький), Народний художній колектив театр народного танцю «Слов’яни» (Чернігів), Зразковий художній колектив України ансамбль танцю «Веснянка» (Хмельницький), ансамбль народного танцю «Каштан» (Київ) та Зразковий хореографічний ансамбль «Світанок» (Кіровоград.).

Зразковий художній колектив України – дитячий хореографічний ансамбль «Світанок» отримав найвищі нагороди конкурсу: Диплом І ступеня (мішана вікова категорія); Диплом І ступеня (старша вікова категорія)
та ДИПЛОМ «ГРАН-ПРІ» фестивалю, дипломи першого та другого ступеня у різних вікових категоріях - Народний ансамбль народного танцю «Джерельце» (Шостка),
 це - колективи в якіх я побачила хореографічну школу, видно, що приділяється увага класичному танцю», - сказала голова журі, народна артистка України, директор, художній керівник дитячої хореографічної школи при Національному академічному ансамблі танцю України імені П.Вірського Валентина Володимирівна Вантух.

Зразкове творче об’єднання «Витинанки» (керівник Сергій Романцов) також отримало диплом першего ступеня.

Також вихованці колективів відвідали виставу професійного кінного театру, який відтворив історичні події на Хортиці, насолодились смачним обідом козацької польової кухні, відвідали музей ретро - автомобілів «Фаетон», переглянули змагання з бойового гопака та сфотографувались з 700 – літнім дубом, який є символом м. Запоріжжя і Хортиці в цілому. З гарним настроєм та купою подарунків від організаторів конкурсу повернулись до дому, де на них чекали осінні канікули.


ВIВАТ  НАШИМ  КОЛЕКТИВАМ!

          
     

Переглядів: 1280 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Коновалова С.М.  
0
От всей души поздравляем наши коллективы с победой!!! Вы молодцы! Вы лучшие! Так держать!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024