Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 19:34

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Март » 30 » Як проходить онлайн-навчання у вихованців ЦЕВу: розповідають керівники колективів
09:07
Як проходить онлайн-навчання у вихованців ЦЕВу: розповідають керівники колективів

ЯК ПРОХОДИТЬ ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ У ВИХОВАНЦІВ ЦЕВ: РОЗПОВІДАЮТЬ КЕРІВНИКИ КОЛЕКТИВІВ

 

 

Дистанційне навчання у Шостці набирає обертів. Центр естетичного виховання Шосткинської міської ради оголосив міський челендж, учасники якого у соціальній мережі Facebook презентують свої успіхи і напрацювання з онлайн-навчання за різними напрямками позашкільної освіти. Журналісти ШосткаNews.City на власні очі побачили результати незвичної форми співпраці педагогів і дітлахів.

Керівниця майстерні «Бісероплетіння» Світлана Коновалова точно знає, як мотивувати молодь не сидіти склавши руки під час карантину, а продовжувати вдосконалювати свої творчі здібності. Отримавши у Facebook фотозвіт однієї зі своїх вихованок, вона пише у коментарях дівчині: «Надія, ти молодець. Творчість відволікає від усіх негараздів, вона надихає. Головне - правильно розподілити час».

      

Дистанційну роботу в своїх гуртках пані Світлана організувала таким чином: у Viber вона дає завдання дітям, ті, у свою чергу, пишуть їй свої питання і надсилають фотозвіти робіт на різних її етапах. Потім, у призначений час, усі учасники дистанційного навчання зустрічаються онлайн в чаті Instagram, де задають питання керівнику або діляться з нею своїми ідеями. Нове завдання Світлана Коновалова записує у форматі відео, яке потім завантажує на YouTube , і діти переглядають його у зручний для себе час.

"Схеми і викрійки для роботи я завантажую на платформі Сlassroom"

Паралельно на сторінці групи «Зразкова майстерня «Бісероплетіння» у Facebook керівник розповідає про хід дистанційного навчання.

Також свої відеозавдання (як практичні, так і теоретичні) у групу колективу в мережі Facebook викладає керівник народного ансамблю народного танцю «Джерельце» Яна Третьяк. Діти повторюють урок і надсилають керівникам – Яні Третьяк та Людмилі Маковець зворотне відео. Людмила Серафимівна відписує учням – або хвалить їх, або дає рекомендації – на що потрібно звернути увагу.

За словами Яни, діти і їх батьки – молодці. Перші – тому що старанно виконують завдання і продовжують танцювати навіть вдома, другі – тому що одягають малечу, роблять зачіски, роз’яснюють, що потрібно робити, знімають відео.

"Добре діти роблять чи погано – це вже друге питання. Головне, що вони не сидять за комп`ютером, телефоном чи біля телевізора, а виділяють час для занять"

На початку карантину Яна Третьяк не уявляла, як виглядатиме онлайн- навчання, а тепер вже звикла до дистанційної роботи. Зізнається, що при перегляді відеозвітів своїх учнів побачила помилки, на які раніше, під час репетицій, не звертала уваги.

"Усі ці відео я зберігаю. І коли ми вийдемо з карантину – я подякую дітям за роботу і ми разом розглянемо їх помилки"

Паралельно, вихованці народного ансамблю народного танцю «Джерельце» беруть участь у ще одному челенджі, започаткованому ЦЕВом. У ньому діти викладають відео, де вони танцюють з батьками.

Керівник народної студії сучасного танцю «Шарм» Ірина Домащенко під час карантину тримає зв`язок з дітьми по телефону. А ще - дає завдання через  Facebook . Її вихованці виконують етюди, повторюють хореографічні терміни.

"Я прошу дітей щоденно робити розтяжку, аби їх м`язи залишалися еластичними. Адже такий довгий термін карантину танцівнику не на користь"

За словами пані Ірини, завдання вона намагається давати учням не складні, і, головне – безпечні. Адже вдома діти, виконуючи ту чи іншу вправу, можуть випадково травмуватися.

Діти виставляють у Facebook відео або фото зворотного зв`язку. В них вони не тільки демонструють напрацювання в хореографії, а й на прохання керівниці плетуть фенічки, діляться рецептами та знайомлять один одного зі своїми домашніми улюбленцями.

"Я бачу, що діти не сидять біля телевізорів і комп`ютерів, не зациклені на коронавірусі. Вони відволікаються, спілкуються – і не тільки в плані творчості"

Втілювати в життя дистанційну роботу допомагають Ірині Домащенко батьки її учнів. Тож, кожного ранку вона надсилає їм у Facebook яскраву листівку з побажанням гарного сонячного дня і чудового настрою.

Віднедавна керівник дала дітям можливість продемонструвати свою творчу фантазію. А саме - придумати цікаву хореографічну позу з предметами домашнього вжитку – віником, граблями, праскою, пилососом, тощо. Що з того вийшло, можна побачити на сторінці Ірини Домащенко у Facebook.

Керівник ансамблю сучасного танцю «Едем» Яна Богдашкіна теж турбується про те, аби її вихованці не втратили під час вимушеної ізоляції гарної фізичної форми. Тож, дає їм такі завдання, як «Розігрів. Партер», яке допомагає добре розтягнути м`язи, зміцнити спину та накачати прес; «Екзерсис» - хореографічні вправи у станка, та партерні вправи. 

Свої завдання Яна Богдашкіна знімає на відео, яке потім надсилає учням через YouTube і Facebook.

Керівник вважає, що учні старшої вікової групи під час карантину здатні займатися самостійно, а ось молодші танцюристи – особливо першого року навчання, потребують саме онлайн-допомоги.

"Для цього я і знімаю відеоролики – аби і дітям було зручно, і батьки могли їх направляти у правильне русло"

Відеороботи, які діти надсилають у відповідь, керівник продивляється, аналізує, пише відповідні зауваження.

Яна Богдашкіна з гордістю стверджує, що 80% її вихованців – це сумлінні учні, які не пропускають жодного онлайн-уроку. В той же час вони сумують за традиційними репетиціями, у танцювальній залі. Тож, чекають, поки знову зійдуться разом одним колективом та готуватимуть для своїх прихильників черговий танцювальний шедевр.

Роботи колективів Ви можете перглядати на сторінках Facebook

За матеріалами Shostkanews.city

Переглядів: 854 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024