Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 14:22

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Май » 24 » Творчі колективи ЦЕВ підтвердили почесні звання
20:36
Творчі колективи ЦЕВ підтвердили почесні звання

ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ ЦЕВ ПІДТВЕРДИЛИ ПОЧЕСНІ ЗВАННЯ

 

 

 

У 2020-2021 навчальному два колективи Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради підтверджували свої заслужені звання:

  • «Народний художній колектив» духовий оркестр «Юність» (керівники Ларін Р.В., Ященко В.В.)
  • «Зразковий художній колектив» творче об’єднання «Витинанки» (керівник Романцов С.В.)

За високу виконавську майстерність, художній рівень репертуару, досягнення у вихованні національної самосвідомості, розвитку інтелектуального потенціалу, значні здобутки у художньо-естетичному вихованні дітей та учнівської молоді, пропаганду кращих зразків народного мистецтва духовому оркестру «Юність» підтверджено почесне звання «Народний художній колектив», а творчому об’єднанню «Витинанки» звання «Зразковий художній колектив» (наказ МОН України № 460 від 23.04.2021 року). Це такі творчі колективи, у центрі інтересів яких є одна спільна для всіх потреба в реалізації свого творчого потенціалу.

Сьогодні духовий оркестр «Юність» об’єднує 60 вихованців віком від 7 до 18 років, духовно близьких, для яких мистецтво є проявом їхніх творчих здібностей. Тісний контакт педагогів, батьків та вихованців, взаєморозуміння між ними позитивно впливають на їх моральний розвиток, формують характер, особисті якості.

Духовий оркестр демонструє високу виконавську культуру, багату динаміку, чистоту звучання, технічну вправність. Традиційно проводяться концерти, творчі звіти перед батьками вихованців, що сприяє зростанню талантів, популяризації музичного мистецтва. Щороку духовий оркестр приймає активну участь у мистецьких заходах до державних та релігійних свят, які проводяться в місті, області. Ініціативність педагогів та вихованців колективу приносить нові здобутки на обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях. Педагоги закладу разом із збереженням традицій постійно працюють над оновленням і збагаченням репертуару, навчають вихованців мислити і працювати творчо.

Особливе місце серед творчих колективів закладу займає народне декоративне-прикладне мистецтво, а особливо творче об’єднання «Витинанки», якому 2021 році виповнилося 25 років.

Витинанка - один із видів українського народного мистецтва, що має глибокі і багаті традиції. Це сюжетні та орнаментальні твори, ажурно або силуетно витяті ножицями. Витинанка увібрала в себе образи народного мистецтва, сформувала своєрідний, особливий, різноманітний особистий світ, який зберігає символи багатовікової історії нашого народу. В сучасній витинанці закладена надзвичайна сила декору та виразності образу, тільки їй властиве силуетне вирізання, ритмічна виразність, дзеркальна симетрія, лаконізм та логічна узгодженість між матеріалом, формою і технікою виконання.

В колективі займається 60 вихованців віком від 6 до 15 років. Всі вони мають різні характери та здібності, але їх об’єднує велика шана і любов  до народного мистецтва  своєї держави, зокрема до витинанки. Вихованці колективу не тільки вивчають історію виникнення, розвитку та становлення народного мистецтва витинанки в Україні та в країнах світу, а й оволодівають необхідними знаннями, уміннями і навичками виготовлення традиційних українських  паперових прикрас-витинанок. Педагог навчає своїх вихованців цінити наш народ і його мистецтво, вивчати та поважати історію рідного краю і держави, виховуючи тим самим гідних громадян України.

Щиро вітаємо вихованців та їх наставників з підтвердженням почесних звань! Велику вдячність висловлюємо педагогам за професіоналізм та майстерність, а батькам за підтримку та розуміння важливості естетичного виховання дітей. Бажаємо і надалі вдосконалювати свої таланти та досягати нових мистецьких вершин!

  

Переглядів: 1208 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024