Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 15:55

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Март » 30 » Засідання обласного методичного об’єднання практичних психологів
18:58
Засідання обласного методичного об’єднання практичних психологів

ВІД КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ ДО СВІТОГЛЯДНОЇ ПОЗИЦІЇ УЧНЯ

 

 

 

 

 

Днями навчально-методичним центром психологічної служби Сумського ОІППО на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації було проведено засідання обласного методичного об’єднання практичних психологів позашкільних навчальних закладів «Розвиток критичного мислення підлітків у умовах позашкільної освіти».

Роботу методичного об’єднання розпочала методист центру Кондратенко Л.О., яка наголосила на необхідності формування критичного мислення підлітків як важливої складової активної громадянської позиції молоді. Учасники методичного об’єднання ознайомилися з визначенням та властивостями критичного мислення, визначили портрет соціально компетентної особистості школяра, що має усвідомлену життєву позицію.

Актуальним для практичних психологів виявилося питання особливостей створення безпечного інформаційного простору, як умови збереження психічного здоров’я підростаючого покоління, профілактики кризових станів, що розкрила завідувач центру Марухина І.В.

Свій досвід роботи з зазначених питань представили практичні психологи Власенко О.В. (Сумський міський центр НТТМ), Клименко Н.В. (Путивльський центр позашкільної роботи), Осюхина А.О. (Сумський ПДЮ).

Жвавий інтерес у присутніх викликала практична робота з презентаціями та відеоматеріалами щодо відпрацювання алгоритму критичного сприйняття інформації та оцінювання її якості, вироблення вмінь знаходити, розуміти, оцінювати, аргументи. Під час заключного обговорення спеціалісти відмітили практичну спрямованість методичного об’єднання та професіоналізм виступаючих.

В роботе методичного об’єднання прийняла участь  психолог Центру естетичного виховання Коновалова Світлана Михайлівна, за її словами: «Засідання обласного методичного об’єднання  пройшло на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано, підкріплено практичними завданнями. Я взяла для себе багато цікавої інформації, яку зможу використати у своїй роботі. Дуже вдячна за гостинність».

Організатори підібрали багато цікавого матеріалу, дуже сподобалось. Запрошуйте ще.

    

Переглядів: 900 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024