Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 12:41

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Февраль » 16 » Зима з Весною зустрічається
09:22
Зима з Весною зустрічається

В ЦЕНТРІ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ЗАКЛИКАЛИ ВЕСНУ!

 

 

 

 

Сьогодні в Центрі естетичного виховання «Юність» пройшов розважально – виховний захід «Зима з Весною зустрічається».

Історія святкування  цього дня сягає III і IV століть - саме тоді згадки про Стрітення вперше зустрічаються у творах християнських святих. А офіційно у всій Візантійській імперії цей день було визнано святом у 542 році за правління імператора Юстиніана.

Назва Стрітення у старослов’янській мові означає «зустріч» або ж «радість». І отримало воно таку назву через те, що у цей день новонароджений Ісус Христос зустрівся з праведником Симонеоном і пророчицею Анною. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію. Християни східного обряду відзначають 15 лютого одне із 12 найголовніших церковних свят року - Стрітення Господнє.

Стрітення символізує не тільки зустріч Старого і Нового Завітів та явлення немовляти Ісуса світові. У народному побуті цей день здавна вважався зустріччю зими із весною. Люди вірили, на Стрітення зима вирушає туди, де була Весна, а Весна – туди, де була зима. Святкування Стрітення в Україні походить ще з дохристиянських часів. Його тоді також назвали Стрічення, Стріщення, Громниці або Зимобор.

Вихованці «Народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України) та «Зразкового художнього колективу» театру  «Дзеркало» (керівник Світлана Разломова) запропонували всім присутнім глядачам поринути у світ народних прикмет, традицій, обрядів, історії, заспівати веселих пісень про Зиму, Стрітення, зустрічі Весни. Учасники дійства пограли в народні ігри, відгадали загадки, вивчили танцювальні рухи та разом затанцювали кривий танець у вигляді флеш-мобу.

Атмосфера свята панувала до останньої хвилини та не покидало шанувальників та учасників. Діти, батьки та гості отримали весняний настрій та багатющу порцію позитиву, що сьогодні є надзвичайно важливо, а всіх учасників заходу наприкінці пригостили смачним узваром, печивом, цукерками, яблуками.

Вперше пряма трансляція виховного заходу «Зима з Весною зустрічається» пройшла на сайті Центру естетичного виховання у фейсбуці.

Зі Стрітенням вітаємо,

Весну красну закликаємо!

Фотозвіт

      

         

Переглядів: 698 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024