Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 01:51

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Август » 28 » 27 СЕРПНЯ ВІДБУЛАСЯ ЩОРІЧНА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ
11:26
27 СЕРПНЯ ВІДБУЛАСЯ ЩОРІЧНА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

27 СЕРПНЯ ВІДБУЛАСЯ ЩОРІЧНА ПЕДАГОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

 

 

 

27 серпня, за участю мера Миколи Ноги відбулася педагогічна конференція, яка проводилася в коворкінгу. В онлайн-режимі її учасниками стали керівники навчальних закладів Шосткинської громади.

На педконференції обговорювалися питання запровадження державного базового стандарту середньої освіти, вивчення англійської мови, математики, інформаційних технологій, а також вакцинації персоналу навчальних закладів.

Начальник управління освіти Наталія Сергейко основними викликами назвала реформування та належний рівень проведення вакцинації для забезпечення здорового та безпечного освітнього освітнього простору.

За її словами, пріоритетами у новому навчальному році будуть вивчення програмування та робототехніки. Вона вважає, що потрібно збільшувати мотивацію учнів до вивчення математики, хімії, фізики, які «допоможуть бути нашим випускникам конкурентоздатними і під час вступу до вишів, і в подальшому дорослому житті».

Головний спеціаліст управління освіти Сергій Семенистий розповів про державний стандарт базової середньої освіти, який впроваджується з 2022 р. З цього навчального року за новим стандартом в рамках пілотного проєкту у 5 класах будуть працювати 136 шкіл по всій Україні, серед них і Шосткинська гімназія.

На педконференції головний спеціаліст управління освіти Сергій Семенистий проінформував щодо вивчення ІТ у навчальних закладах нашої громади. Він повідомив: на базі Малої академії наук буде відкрито гурток програмування ігор. Під час обговорення міський голова поставив завдання зробити аналіз по кожній школі щодо можливості вивчення програмування. Микола Нога зауважив, що в цьому напрямку потрібна предметна робота.

В ході педконференції виступили директор гімназії Юлія Мороз, яка розповіла про практичні аспекти нової української школи (НУШ), та заступник директора школи-ліцею Ірина Коляденко (вона приділила увагу питанням вивчення математики у навчальному закладі).

Начальник Шосткинського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Тетяна Ворона повідомила, що згідно постанові Кабінету Міністрів в разі переходу у жовту, або помаранчеву зону, відвідування закладів освіти учнями можливе лише за умови, коли вакциновано 80 % персоналу. «…Відсоток вакцинованих серед педагогічних та непедагогічних працівників неналежний, і на сьогодні ми не маємо ще 80% вакцинованих, на жаль», – зазначила Наталія Сергейко. Робота з вакцинації персоналу навчальних закладів Шосткинської громади продовжується.

На закінчення педконференції Микола Нога побажав педагогам успіхів. «У новому навчальному році Шостка повинна бути найпрогресивнішою в Сумській області. Такі можливості у нас є – і матеріальні, і, головне, моральні».

  

Переглядів: 1050 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Август 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024