Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 06:35

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Ноябрь » 18 » ЦЕВ: Нашій «Юності» майже 100 років...
20:01
ЦЕВ: Нашій «Юності» майже 100 років...

ЦЕВ: НАШІЙ "ЮНОСТІ" МАЙЖЕ 100 РОКІВ...

 

 

 

Важко собі уявити парадну колону, що крокує,  без маршу духового оркестру. Саме він піднімає наш патріотичний дух на святах - День перемоги, День міста, будь який патріотичний захід – їх не можливо уявити без духової музики.

А керують духовим оркестром «Юність», який існує ось уже 89 років, Руслан Ларін і Віктор Ященко.

Занурившись в історію, з'ясовується, що всі попередні роки оркестр існував при казенному заводі "Зірка" і тільки після передачі Палацу Культури відповідним рішенням міської влади у відомство міста, оркестр не розформували, а передали під егіду Центру естетичного виховання. Його прийняв Віктор Миколайович Ларін і став займатися духовою музикою з дітьми. Він підготував собі міцну заміну і передав оркестр сьогоднішнім керівникам. Більше того, зараз в духовому оркестрі "Юність" грають музиканти різних поколінь -  як діти, так і дорослі.  «Досвідчені музиканти намагаються передати свою любов до мистецтва духової музики і навички колективної гри молодшому поколінню, як естафету. До того ж, дорослі музиканти дуже поважають дітей і завжди готові надати їм підтримку і допомогу» - кажуть керівники.

Зібрати цілий оркестр - це дуже складний процес. Злиття груп відбувається тільки на третій рік навчання, тому тут грають діти від 12 років. Репертуар оркестру складається з абсолютно різних композицій: сюди входить і естрадна музика, і військова, і джазова, і  вальси.

Побачити наш духовий оркестр часто можна на Садовому бульварі, де музиканти дарують людям елегантного віку можливість потанцювати під кращі зразки популярних творів. Мешканці Шостки згадують, що свого часу навіть дерева у дворах висаджували під супровід маршів у виконанні оркестру. Однією зі значущих подій в історії колективу стало виконання музичних творів під час запуску першої електрички в нашому місті. Сьогодні оркестр не зупиняється на досягнутому і продовжує розвиватися.

Музикантам підкорюються різноманітні конкурси, навіть Міжнародні. Так з 2015-2020 роках учасники оркестру привезли призові місця зі Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців на мідних духових інструментів, брали участь в Міжнародному конкурсі в Чернівцях, грали в обласному центрі. Оркестр є постійним учасником обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів духової музики. Про це свідчать численні перемоги, безліч нагород та дипломів, що зберігаються у скарбничці колективу. Духовий оркестр гордо несе своє почесне звання «Народний художній колектив».

Головною метою для керівників колективу є виховання учасників оркестру нашого Центру справжніми музикантами і патріотами свого міста.

Сьогодні до вашої уваги концерт, підготовлений на підтвердження почесного звання «Народний художній колектив» в цьому році.

Переглядів: 842 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024