Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 06:18

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Апрель » 13 » ЦЕВ: Онлайн-нарада-семінар
16:31
ЦЕВ: Онлайн-нарада-семінар

ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ КЕРІВНИКА ГУРТКА ЗАКЛАДУ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

 

 

13 квітня на платформі Google Meet відбулася чергова онлайн-нарада працівників Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради. В умовах дистанційного навчання такі наради стають постійними та дуже корисними. Педагоги закладу дізнаються багато чого нового, діляться досвідом, навчаються у колег та переймають досвід більш обізнаних молодих колег. Сьогодні педагогічні працівники обговорили актуальну тему: «Особливості роботи керівника гуртка закладу позашкільної освіти в умовах карантинних обмежень».

Анжела Висоцька, заступник директора ЦЕВ показала для всіх присутніх презентацію, прокоментувала та наголосила на перевагах дистанційного навчання: гнучкість та доступність, оволодіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями або інтерактивність, зворотній зв’язок.

Дистанційне навчання у гуртку може здійснюватися за такими формами:

  • чат-заняття (це засіб для спілкування в режимі реального часу, тобто синхронно всі учасники мають одночасний доступ до чату. Існує кілька різновидів чатів: текстовий, голосовий, аудіо, відеочат, а саме через соціальні мережі, служби обміну миттєвими повідомленнями та мобільні додатки;
  • веб-заняття – дистанційне заняття, конференції, семінари, ділові ігри, практикуми, проведені за допомогою засобів телекомунікацій та інших можливостей мережі Інтернет;
  • блог– це форма спілкування, де право на публікацію належить одній особі чи групі людей. Автор розміщує на сайті свого блогу допис і надає можливість іншим читати та коментувати допис;
  • електронна пошта - це сервіс для обміну повідомленнями як у формі звичайних текстів, так і в інших формах (графічній, звуковій, відео).

Найдоступнішими засобами зв’язку для проведення чат-занять на сьогодні є:

месенджери, телеграм, інстаграм, вайбер, You-Tube-канали. Для проведення веб-занять на сьогодні є платформи для взаємодії онлайн, більшість із яких є безкоштовними, зокрема: Google Meet, Zoom, Skype-відео, Loom, Google, Classroom, Moodle, Office 365.

Методист ЦЕВ, Олена Процюк зазначила, що в умовах дистанційного навчання педагогічним працівникам особливо  важливо не тільки здійснювати освітній процес, але й займатися самоосвітою, брати участь у різноманітних онлайн-заходах, ділитися та друкувати власні напрацювання на різних платформах та ресурсах.

Підсумовуючи зустріч, директор ЦЕВ, Володимир Кисельов зазначив, що керівник гуртка закладу позашкільної освіти повинен володіти знаннями медіаграмотності, навичками роботи з відповідними технологіями, бути креативним, мати бажання продуктивно працювати з дітьми на відстані, вміти розподіляти баланс часу та завдання, ефективно впроваджувати нові ідеї, бути постійно в пошуку та залишатись педагогом.

     

Переглядів: 639 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024