Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 04:52

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Ноябрь » 13 » ЦЕВ: творити добрі справи дуже просто - треба просто почати …
19:52
ЦЕВ: творити добрі справи дуже просто - треба просто почати …

ЦЕВ: ТВОРИТИ ДОБРІ СПРАВИ ДУЖЕ ПРОСТО - ТРЕБА ПРОСТО ПОЧАТИ...

 

 

 

Сьогодні, 13 листопада, у багатьох країнах світу відзначається щорічний Всесвітній день доброти. Ініціаторам проведення Днів добрих справ, які тривали протягом тижня став дружній колектив центру естетичного виховання Шосткинської міської ради разом з вихованцями закладу.

Як говорить народна мудрість: «Життя дано на добрі справи».

Найпростішим виявом доброти є ваше ставлення до оточуючих. Мова йде як про добре слово так і просту допомогу, підтримку, теплі бесіди і приємні зустрічі. Увага, щирість - чи не головні й обов’язкові риси кожної людини. Потрібно приділяти час близьким, провести його з сім’єю, рідними, друзями. Насправді, добрі справи ми робимо щодня і вони зовсім в простих речах – поступитися місцем у громадському транспорті, щире слово «дякую» на касі в супермаркеті, навіть посмішка зустрічному прохожому.

Вихованці «Народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток», керівник Тетяна Стегайло, долучилися до добрих справ та відвідали Катерину Дем’янівну Савченко, яка проживає в селі Собичеве. Під час фольклорних експедицій Катерина Дем’янівна постійно розповідала про свята, обряди і наспівувала пісень. Колектив виконує записані від неї пісні на різних конкурсах і як завжди ці пісні дуже подобаються дітям і журі високо оцінює їх. Це весільні пісні, колядки, троїцькі. Зараз дуже зрідка можна почути їх. За словами Тетяни Анатоліївни: «Це дуже щира і добра людина, талановита, бо пам’ятає все, що вона колись співала у хорі. А головне в неї присутнє особливе почуття гумору, так як вона розкаже ніхто не розкаже». Катерина Дем’янівна у дружніх стосунках з колективом вже довгий час і є постійним глядачем на всіх концертах і виступах колективу. Катерина Савченко дуже зраділа зустрічі та разом з дітьми заспівала.

Ще одна цікава зустріч пройшла в онлайн форматі, молодша група колективу заспівала українських пісень чудовій виконавиці, Людмилі Корж, яка колись працювала в ЦЕВ, чим розчулили та підтримали гарним настроєм.

Не обійшли увагою в цей день бабусю учасниці колективу Насті Чайка, техпрацівницю ЦЕВ Ольгу Волкову. Багато років вона відданий шанувальник народного мистецтва. Під час виконання пісні, не втримуючись також підспівувала дітям та танцювала.

Педагог разом вихованцями подарували краплину доброти і свого серця добрим людям.

  

Так керівник «Народного художнього колективу» театру «Дзеркало» Світлана Разломова та культорганізатор ЦЕВ Ганюшина Н.В. разом з вихованцями у середу завітали в гості до Лагуткіної Ольги Михайлівни, колишньої працівниці закладу з корисними подарунками від колективу.  Дуже приємною та затишною була зустріч  та спілкування  з мудрою людиною у якої за плечима великий життєвий досвід.

У четвер, за сприяння Станції юних натуралістів (директор Корнієнко С.В.) вихованці разом з працівниками закладу посадили алею дерев (липи та горіх маньчжурський) в парку біля ЦЕВ. За кожним вихованцем закріплено своє деревце, саме так ми виховуємо в підростаючому поколінні любов до природи та дбайливе ставлення.

На полицю ДОБРА також було віднесено продукти харчування для нужденних і надана адресна допомога чотирьом жінкам поважного віку.

Сьогодні, 13 листопада з 11 по 12 годину біля ЦЕВ «Юність» відбулася благодійна акція-ярмарка, яка була організована з метою збору коштів на лікування Валерії Титович, випускниці театру «Дзеркало», якій поставили діагноз лімфома Ходжкіна (ІІ ст.). Усі бажаючі мали змогу долучитися до благодійної акції-ярмарку і в знак вдячності отримати прикраси від майстрів міста (надані ТРК «Акцент») та солодощі від  Олени Підгурської. Під час акції було зібрано 8258 гривень. «Шосткинський народний театр» (керівник Віктор Кисіль) передав на лікування ще 2000 гривень. Велика вдячність всім не байдужим, хто зробив свій вклад на шляху до одужання Валерії коштами, добрими словами підтримки та молитвами.

    

  

За словами вихованців ЦЕВ творити добрі справи дуже просто. Треба просто почати це робити. І робити їх із задоволенням. Розуміти, що коли робиш добрі справи, ти підтримуєш інших людей, відчуваєш власну людяність, відчуваєш себе частиною світу і робиш свій внесок в розвиток суспільства.

Ці дні дійсно стали світлими, завдяки добрим справим.

Дякуємо всім, хто організував, взяв активну участь у Днях доброти.

Тож творіть добро не тільки в день спонтанного прояву доброти, а кожний день. Пам’ятайте, змінюючи себе, ми змінюємо світ, і робимо його трошки кращим.

Переглядів: 895 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024