Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 15:48

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Февраль » 19 » ДОНОРСТВО – ЦЕ ВЧИНОК
22:45
ДОНОРСТВО – ЦЕ ВЧИНОК

ДОНОРСТВО – ЦЕ ВЧИНОК

 

 

 

19 лютого 2021 року в приміщенні центру «Юність» відбулися урочисте нагородження переможців міського літературного конкурсу творчих робіт «Донорство – це вчинок» для школярів загальноосвітніх та вихованців позашкільних навчальних закладів міста, яке проводилось у межах обласного соціально-освітнього  національно-патріотичного проєкту «Голос крові: ми – Українці!».

Це спільний проєкт управління освіти Шосткинської міської ради Сумської області, Шосткинського відділення СОЦСК, Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський міський центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області», «Шосткинської телекомпанії «Телеком-Сервіс» (інформаційна підтримка).

Конкурс проводився з метою виявлення талановитої молоді, яка любить літературу, має хист до написання творів; популяризації донорського руху; піднесення престижу української мови серед учнівської молоді у двох номінаціях: «Проза», «Вірші» та 2-х вікових категоріях – 9-13 років,14-17 років.

Донорство – благородна і почесна місія, яка дозволяє зберегти життя хворим на важкі захворювання. Кров необхідна пацієнтам не менш за дорогі хіміопрепарати, а іноді переливання крові – це єдиний шанс зберегти життя. Деякі вчинки надають сенс життю, приносять задоволення. Ти донор! Якою б не була твоя професія, релігійні або політичні погляди – ти точно зробив неоціненну справу –  врятував життя.

Зі словами привітання звернулася до всіх присутніх Оксана Кедя, координатор Донорського руху Шосткинщини.

Талановиті літературознавці, які створили справжні шедеври були нагороджені грамотами управління освіти Шосткинської міської ради Сумської області.

Номінація «Проза» 9-13 років:

  • І місце - Дорош Маргарита учениця 8 – В класу, Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський навчально-виховний комплекс: спеціалізована школа І-ІІ ступенів-ліцей Шосткинської міської ради Сумської області»      
  • ІІ місце - Ревенок Марія учениця 6-А класу, Комунальної організації (установи, закладу) "Шосткинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 Шосткинської міської ради Сумської області"        
  • ІІІ місце - Радченко Софія учениця 7-Б класу, Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинська гімназія Шосткинської міської ради Сумської області»

Номінація «Проза» 14-17 років:

  • І місце - Раїна Анастасія вихованка «Зразкового художнього колективу» студії образотворчого мистецтва «Мальва» Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський міський центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області»
  • ІІ місце - Довбик Ігор учень 9-Б класу Комунальної організації (установи, закладу) "Шосткинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 Шосткинської міської ради Сумської області"
  • ІІІ місце - Буйницька Руслана вихованка гуртка «Біологія рослин» Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинська міська станція юних натуралістів Шосткинської міської ради Сумської області»

Номінація «Вірші» 9-13 років:     

  • за креативний творчий підхід - Журавкину Божену ученицю 8 – А класу Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський навчально-виховний комплекс: спеціалізована школа І-ІІ ступенів-ліцей Шосткинської міської ради Сумської області» 

Номінація «Вірші» 14-17 років:

  • Лазаренко Ксенію, вихованку гуртка «Мої перші професійні проби» Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинська міська мала академія наук учнівської молоді Шосткинської міської ради Сумської області» 

Ірина Домащенко, керівник «Народного художнього колективу» студії сучасного танцю «Шарм», надихнулася темою донорства та продекламувала власний вірш і була нагороджена заохочувальним подарунком.

ДОНОРСТВО - ЦЕ ВЧИНОК !!!

Дитина хворіє, вона помирає

Серце сильно біль стискає...

Бо поміч потрібна - серденько болить

Маленьке дитя - воно хоче жить...

Буває рятує ковток води

Крихта хліба й краплина крові

Хочу розказати про наших - героїв

Які не шкодують ні сил, ні здоров‘я

Заради сьогодні і майбуття

Вони рятують наше Життя !!!

Слава про донорів лине по світу

Справа їх має великую силу

Дякуєм Вам за любов та тепло

За небайдужість, за вчинки, добро !!!

Для учасників заходу співали вихованки «Зразкового художнього колективу» театру естрадної пісні «Мікс» та Олександра Овчиннік з піснею «Вогонь добра», керівник Ірина Легейда, відмінник освіти України, заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Творче вітання приймали глядачі від вихованки «Народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток» Мілани Шевкун з піснею «Колискова», керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Вихованці «Народного художнього колективу» ансамблю народного танцю «Джерельце» вітали учасників запальним танком «Український святковий», керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Трет’як.

Оксана Шаповал, заступник міського голови м. Шостка привітала переможців конкурсу, їх керівників та всіх присутніх у глядацькій залі, висловила слова вдячності та побажала подальших перемог.

Подарунками та солодощами було нагороджено переможців конкурсу, які були надані Сумською службою крові.

Дякуємо всім, хто прийняв активну участь в організації та проведенні заходу.

      

  

Переглядів: 1156 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Оксана Кедя  
1
Вчора у Шостці нагородили талановитих учасників літературного конкурсу на тему донорства! Владимир Киселев, дякуємо за організацію заходу!
Оксана Шаповал, спасибі, що знайшли час для нас і особисто підтримуєте цей почесний рух! Усім діткам та педагогам СПАСИБІ, що з нами! Ви - неймовірні!

1 Biopharma Plasma Шостка  
1
«ДОНОРСТВО – ЦЕ ВЧИНОК!»
У шосткинському центрі «Юність» відзначили переможців літературного конкурсу, присвяченому темі донорства
«В майбутньому я теж хочу стати донором заради чужих посмішок», «у Шостці є такий Центр, де люди стають донорами – почесними жителями нашого міста та нашої планети», - ось з таких прекрасних та глибоких фраз починалися твори юних учасників літературного конкурсу «Донорство – це вчинок».
Змагання пера відбулося в рамках масштабного проєкту «Голос крові: ми – Українці!», який існує на Сумщині вже близько п’яти років та за цей час виявив безліч талановитих та патріотично налаштованих дітей. Він покликаний усіляко спряти вихованню донорської культури у суспільстві.
Отож, цього разу конкурс був літературним. Захід проводився спільними зусиллями Сумського обласного центру служби, центру «Biopharma Plasma Shostka», управління освіти Шосткинської міської ради Сумської області, КУ «Шосткинський міський центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області», «Шосткинської телекомпанії «Телеком-Сервіс» (інформаційна підтримка).
Школярі загальноосвітніх та вихованці позашкільних навчальних закладів міста представили на розгляд журі свої творчі роботи, у яких розкривали тему патріотичності та життєвої необхідності донорства. Конкурс проводився у двох номінаціях: «Проза» і «Вірші» у 2-х вікових категоріях – 9-13 років та14-17 років.
«Ми беремо на озброєння досвід країн Європи, де майбутніх донорів виховують мало не з дитсадка і кожен готовий прийти на допомогу іншим, якщо це дозволяє його здоров’я. Ми теж ідемо цим шляхом і до всього іншого ще й робимо це творчо. І наші союзники тут – ви, талановиті діти», - з такими словами звернулася до всіх присутніх Оксана Кедя, координатор Донорського руху шосткинщини. Саме їй випала честь вручити грамоти управління освіти Шосткинської міської ради та подарунки від компанії «Biopharma» переможцями конкурсу. Більш того, без солодких подарунків від «Біофарми» не залишився жоден з 17 учасників літературних змагань!
Від імені міської влади переможців конкурсу, їх керівників та всіх присутніх у глядацькій залі привітала заступник міського голови м. Шостка Оксана Шаповал. Вона висловила слова вдячності всім творчим учасникам заходу та побажала подальших перемог. Як виявилося, пані Оксана і сама небайдужа до цієї теми, бо вже не один рік є донором, тому не з чуток знає про необхідність та корисність справи.
Для учасників заходу співали неймовірно талановиті вокалісти, а танцями сцену запалювали найкращі хореографічні колективи.
Ми дякуємо всім, хто постарався творчо розкрити тему донорства. Ваші твори можна розбирати на цитати. Іноді ви знаєте більше за нас, дорослих, і це дає можливість задуматися про те, що в житті справді важливо!
А Центру естетичного виховання – керівництву, педагогам та всім його вихованцям ще раз дякуємо за допомогу в організації свята творчості та патріотизму! Сподіваємося, це тільки початок нашої співпраці.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024