Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 06:32

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Февраль » 28 » Керівник гуртка ЦЕВ - лауреат ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» – 2019
20:58
Керівник гуртка ЦЕВ - лауреат ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» – 2019

"ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ - 2019"

 

 

 

27-28 лютого в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся очний тур ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка - 2019».

Учасників конкурсу та всіх присутніх привітали директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Павлівна Гробова, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Володимирівна Тихенко, голова Сумського обласного комітету профспілки освіти і науки України Сергій Васильович Осадчий.

У ІІ етапі взяли участь 19 керівників гуртків закладів позашкільної освіти з різних міст.

Програмою конкурсу першого дня було передбачено: урочисте відкриття та конкурсне завдання: «Запрошуємо до світу творчості» – фрагмент заняття гуртка. Другого дня конкурсанти презентували досвід роботи, виконавши завдання: «Моє педагогічне кредо». Центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області було представлено керівником «Зразкового художнього колективу» студії образотворчого мистецтва «Мальва» Михайличенко Т.В., яка стала лауреатом конкурсу. 

За високі професійні досягнення, педагогічну майстерність і творчий підхід до надання дітям і молоді позашкільної освіти переможців і лауреатів конкурсу відзначено грамотами.

Фотозвіт

 

Я – Михайличенко Тетяна Василівна, керівник «Зразкового художнього колективу» студії образотворчого мистецтва «Мальва»  Центру естетичного виховання  Шосткинської міської ради Сумської області.

Моя педагогічна діяльність розпочалася з гурткової роботи, навчала дітей мистецтву флористики.

З 2006 року працюю керівником гуртка  образотворчого мистецтва, який згодом перетворився на студію образотворчого мистецтва «Мальва».

У 2015 році студія отримала звання «Зразковий художній колектив».

На даний час в студії займається 160 дітей віком від 6 до 18 років, в тому числі і діти з особливими освітніми потребами.

До мене приходять діти, які люблять малювати.

І переді мною, як керівником студії, стає основна метастворити умови для творчого розвитку дитини. А найважливіше для нас з вами завдання – виховати творчу особистість.

З набуттям досвіду в мене з’явилися свої правила роботи з дітьми:

По-перше – дитина має право творити, має право на свою думку. Ніколи не порівнювати дитину з іншими дітьми.

Ніколи нічого не робити за дитину. А кожен малюнок має право на життя.

Тому всі дитячі роботи займають своє почесне місце в нашій галереї.

Щоб дітям було цікаво займатися в студії, разом вивчаємо нові техніки та матеріали.

Дуже важливо дати можливість дітям працювати з різними художніми матеріалами професійного рівня.

Поступово діти визначаються, який художній матеріал їм більше до вподоби. Діти дуже люблять вовняну акварель, флористику, аквагрим.

На заняттях з декоративно-ужиткового мистецтва вивчаємо різні його види,  навчаємось прикрашати свій дім, робити подарунки.

Вивчаючи традиції рідного краю, дуже важливе наповнення навчального кабінету.

У нас є знамениті кролевецькі рушники, домоткані та вишиті рушники Сіверщини, макітри, глечики, тарілки, вироби з лози. Навіть солом’яний павук є. Все це використовується на заняттях для вивчення культурної спадщини, для натурних постановок.

Заняття в студії стараюсь робити різноманітними. Діти дуже полюбляють екскурсії, пленери, майстер-класи. Є діти, які захоплюються комп'ютерною графікою. І я навчаюсь цьому мистецтву разом з ними – тут більш вони мене вчать.

Є дуже талановиті – Настюша Наришкіна навіть проводила майстер-клас з комп’ютерної графіки на відкритті щорічної виставки в Арт-Центрі м. Шостки.

Майстер-класи дуже потрібні дітям – вони вчаться працювати на публіці, вчаться спілкуватися з дорослими та дітьми.

Старших дітей долучаю до розробки ескізів та оформлення міських сцен на різні свята. Є в мене дівчата, які сміливо оформлюють сцени в своїй школі.

Всім зрозуміло, що підсумок нашої праці – це участь у виставках, конкурсах, фестивалях. Але тільки не примусово. До речі, в одному з останніх конкурсів прийняли участь 62 дитини.

Перша виставка, в якій бере участь кожний  вихованець гуртка – це виставка в кабінеті образотворчого мистецтва.

Також в фойє нашого Центру є постійно діючі виставки, де представлені кращі роботи вихованців та випускників. Наші роботи  були на виставках у Києві, в містах Суми, Сарни, Львові, Одесі, Дніпрі, Полтаві, Харкові, а також за кордоном.

Особлива моя гордість – персональна виставка Софійки Журавльової в нашому Арт-Центрі. Це була справжня подія – 15-річна дівчинка виконала серію портретів пастеллю. Досягнення дитини – це і велика радість для батьків. Ми разом готували виставку і разом раділи.

 

Батьки – це наша підтримка.

Без допомоги батьків ми не змогли б досягти таких успіхів.

Ми завжди стараємось співпрацювати з різними закладами, організаціями, фондами. Це дозволяє дітям розширити коло спілкування, підвищує рівень самооцінки, дитина бачить результат своєї праці. Коли Женя Захарчук виграла Міжнародний конкурс ООН, то почалась співпраця з Глобальним Екологічним Фондом. Ми побували з своїми виставками і майстер-класами в м. Сарни і Києві.

Сьогодні у нас в міській бібліотеці відкривається щорічна виставка «Котоманія». І там знову багато наших малюнків.

Поряд з навчанням завжди йде виховання. Важко вирішити, що важливіше. Дітей треба вчити любити свою країну, радіти її успіхам і вболівати за її долю.

Стало традицією в нашій студії проводити акції в підтримку захисників і поранених воїнів. У нас тісні стосунки з волонтерами Київського госпіталю, де лікуються наші воїни. Ми передаємо для них листи, малюнки, жовто-блакитні Фенічки.

Для мене дуже приємно, що мене зарахували до «Бабусиної сотні» за мій особистий внесок: на виставці в Києві була продана картина з тополиного пуху, а гроші передані на операцію пораненому бійцю.

У виставках я приймаю участь уже 15 років, часто буваю на ярмарках, фестивалях, провожу різні майстер-класи для дітей та дорослих в Шостці та Києві, з майстер-класами була і в прифронтовій зоні.

15 років співпрацюю з майстрами творчого об’єднання «Палітра флори» (м. Київ).

Маю дві Перші Премії Міжнародного конкурсу-фестивалю «Каталонія – країна місячного кота» (Іспанія). На конкурсі «Арт-Країна» за роботу з тополиного пуху отримала Диплом І ступеню, в конкурсі майстрів Мистецького центру «Шоколадний будинок» – Гран-Прі.

Мої роботи зберігаються в колекції музею «Кицькин дім» м. Лорретт де Мар (Іспанія), в приватних колекціях України, Америки, Німеччини, Іспанії, Італії, Франції, Ізраїлю, Канади, Естонії, Польщі, Білорусі.

Готуюсь до виставки разом з флористами м. Києва, відкриття – 5 березня.

 

А тепер про наші досягнення за останні 5 років:

  • Обласні – 20перемог (7 перших місць);
  • Всеукраїнські – 16 перемог (8 перших);
  • Міжнародні – 14 перемог (8 перших);
  • 1 та 2 місце в Полтавській олімпіаді з рисунку;
  • Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт МАН (ІІ етап): ІІІ місце (2014р.), ІІІ місце (2019р.)

Випускники: два архітектори, дизайнер комп’ютерної графіки, Анастасія Казаченко – студентка ІІ курсу Львівської національної академії мистецтв (графічний дизайн), Давид Акопян – студент І курсу Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (майбутній архітектор).

Наші найяскравіші перемоги:

Євгенія Захарчук – Лауреат Першої європейської регіональної премії 22-го Міжнародного конкурсу дитячого малюнка на тему навколишнього середовища «Вода – джерело життя» під егідою програми ООН (ЮНЕП). Нагороджена грошовою премією – 1000$ та безкоштовною поїздкою з мамою на церемонію нагородження в Нью-Йорк.

Анастасія Наришкіна  – Лауреат Міжнародного літературно-мистецького конкурсу для української молоді «Життя – Тобі…». Нагорода – планшет Ай-пад та безкоштовна поїздка з мамою на церемонію нагородження до Львову.

Андрій Анікушин – наймолодший переможець Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, навчається в 1 класі, але вже має 1 та 2 місце у Дніпрі, та 3 в Міжнародному конкурсі в Америці.

ЦЕ Є МОЯ НАГОРОДА ВІД ДІТЕЙ.

А найбільша нагорода від держави, яку я отримала в грудні 2018 року – Грамота Верховної Ради України – За заслуги перед Українським народом.

 

Дякую за увагу!

Переглядів: 957 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024