Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 06:04

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Январь » 18 » Карантин – не завада на шляху до нових перемог
20:39
Карантин – не завада на шляху до нових перемог

КАРАНТИН - НЕ ЗАВАДА НА ШЛЯХУ ДО НОВИХ ПЕРЕМОГ!

 

 

 

Вихованці та педагоги Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області вкотре доводять, що як і більшість європейських країн, через спалах COVID-19 Україна працює в умовах суворого карантину. Епідеміологічна ситуація змусила всіх адаптуватися до нових умов навчання і дещо змінити звичний плин подій.

Але ні дистанційне, ні змішане навчання, ні карантин для наших вихованців та керівників колективів – не привід сумувати, а тим паче – відпочивати вдома! Вони в котре доказали , що можуть, навіть в умовах карантину, ефективно навчатися та освоювати матеріал за допомогою онлайн ресурсів можливо. Для проведення занять використовують: вайбер,  Facebook, Meet,  Zoom та інші платформи. Окрім освітнього процесу наші колективи не забувають брати участь і у різноманітних дистанційних та онлайн конкурсах: лише за останній місяць – стільки радісних подій і нелегких і таких вагомих перемог у найпрестижніших конкурсах! 

Ансамбль бального танцю «Реверанс»  (керівник Марина Барсукова) Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області прийняв участь у онлайн-конкурс «Миколаєва зірка».  Цей конкурс проводиться щорічно на базі танцювального клубу «OLTEX» Ліги танцю України.

У змаганнях брали участь вихованці з м. Києва, київської області та м. Шостка. Понад 45 колективів продемонстрували свою майстерність як на паркеті так і з онлайн включенням колективу «Реверанс». Вихованці змагалися в обов’язковій танцювальній програмі зазначеній у положення Ліги танцю України. Дотримання усіх карантинних обмежень не стало на заваді дітям відчути казкову атмосферу новорічних свят. На головному паркеті змагань сяяла новорічна ялинка, поряд з нею присів відпочити Святий Миколай перед тим як роздати найталановитішим дітям медалі та кубки. У колективі «Реверанс» кращими стали:

  • І місце - Винниченко Катерина та Зражва Марк, 8-9 років.
  • І місце - Винниченко Катерина - соло, 8-9 років.
  • ІІ місце - Москаленко Ілона, соло, 10-11 років.
  • ІІ місце - Овсієнко Вероніка, 8-9 років.

Щасливі та задоволені вихованці нарешті отримали свої заслужені медалі та дипломи.

Марина Андріївна  не вперше запроваджує різні форми роботи, активно залучає вихованців до занять у Facebook, Zoom, адаптується до нових реалій та ритму сьогодення.

Вихованка «Зразкового художнього колективу» студія образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник Тетяна Михайличенко) прийняла участь в обласному фестивалі мистецтв «Перлини нашої душі» за напрямом «Український віночок». До заходу долучилося 73 юних майстра з тридцяти п’яти закладів загальної середньої і позашкільної освіти. На розсуд журі були представлені творчі здобутки учасників, які представили українські віночки, виконані в традиційних і креативних техніках.

Вінки у багатьох націй – це прикраса для дівчат та жінок, яка виготовляється з квітів – живих чи штучних, а також різних кольорових деталей. В наш час він є не тільки частиною певних ритуалів, але й стильним жіночим аксесуаром, який стає все популярнішим. В гардеробі кожної дівчини є хоча б один віночок. Він ідеально гармонує з вишитою сорочкою, сукнею чи звичайними джинсами. Український вінок підкреслює природну красу власниці, надає рисам її обличчя ніжності, витонченості та водночас впевненості.

І місце в старшій віковій категорії здобула Карина Буцура вихованка Комунальної організації (установа, заклад) «Шосткинський міський центр естетичного виховання Шосткинської міської ради», яка вже декілька років займається екодизайном та в техніці мокрого валяння виготовила вінок квітів з кольорової вовни. Так віночок із маків став не тільки квіткою мрій, але й символом родючості, краси та молодості вихованки.

Благодійний фонд «Милосердний самарянин для дітей з особливими потребами» за співпрацею АРТ – студії «Сонечко» та митців Національної спілки художників України провели дистанційний Всеукраїнський конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Зимова феєрія». Мета і завдання конкурсу полягали у виявленні і розкритті талантів, підтримці їх творчої діяльності, залученні українців до збереження національних традицій та поглибленні знань про традиції нашого народу, виховання любові до української культури та мистецтва.

В конкурсі прийняли участь вихованки «Зразкового художнього колективу» мастерня «Бісероплетіння» Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області. (керівник Світлана Коновалова)

Дівчата - майстриньки – Соколик Карина та Мазнєва Аня посіли два перших місця.

Українські танці – запальні й ліричні, нестримні й повільні, полонили весь світ. У них яскраво виявляється характер, висока й самобутня культура українського народу.

Народні танці стали невід’ємною частиною художнього життя України і світової хореографії. Вони продовжують свій розвиток на сучасній сцені.

Ось і підведені підсумки Першого міжнародного інтернет-конкурсу  танцювальних колективів України та української діаспори «Танець.NET», який проходив у рамках культурно-мистецьких проектів «Українська мистецька мережа» та «Українська танцювальна мережа», культурно-мистецької громадської ініціативи «Українська духовна громада» та фестивалю українського танцю «ГОПАКФЕСТ».

Серед переможців конкурсу «Народний художній колектив» ансамбль народного танцю «Джерельце» Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський міський центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області (керівники: Маковець Л.С., Трет’як Я.С.).

На розсуд поважного журі представлені номери вихованців у номінації: Український народно-сценічний танець (Юнацька вікова категорія) – «Український гопак» та «Буковинський». Старанні діти нагороджені дипломами І ступеня.

Заслужений працівник культури України, художній керівник «Народного художнього колективу» ансамблю народного танцю «Джерельце» Людмила Маковець перемогла у конкурсі хореографів і отримала дипломи ІІ ступеня у номінації: Хореограф - автор та постановник танцювальних номерів «Як козаки куліш варили» та «Жайворонок».

Майже усі колективи Центру естетичного виховання прийняли участь у міському онлайн конкурсі, на приз міського голови,  «Новорічна фантазія». Абсолютними переможцями цього конкурсу сталі   вихованці клубу спортивно-бального танцю «Реверанс» (керівник Марина Барсукова) та вихованці народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівники Ірина Домащенко та Олена Хохол)

Вітаємо наших керівників і талановитих вихованців та бажаємо творчого натхнення!

Так тримати!

  

    

Переглядів: 1009 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024