Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 05:37

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2022 » Февраль » 1 » МИСТЕЦТВО серед ПРІОРИТЕТНИХ ПРЕДМЕТІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ШКОЛИ: Україна і світовий досвід.
11:39
МИСТЕЦТВО серед ПРІОРИТЕТНИХ ПРЕДМЕТІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ШКОЛИ: Україна і світовий досвід.

МИСТЕЦТВО СЕРЕД ПРІОРИТЕТНИХ ПРЕДМЕТІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ШКОЛИ: УКРАЇНА І СВІТОВИЙ ДОСВІД.

 

 

 

31 січня 2022 року у Міністерстві освіти і науки України вперше відбувся ОСВІТНЬО-МИСТЕЦЬКИЙ ДІАЛОГ з питань духовного розвитку і національно-патріотичного виховання учнівської молоді засобами мистецтва в умовах реалізації концепції Нової української школи, ініційований Міжнародною освітньо-культурною Асоціацією та Виконавчою дирекцією Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої творчості «Усі ми діти твої, Україно!».

ВИСОКОПРОФЕСІЙНУ і КОНСТРУКТИВНУ МОВУ вели: генеральний директор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег ЄРЕСЬКО, народна артистка України і народна депутатка багатьох скликань Оксана БІЛОЗІР, поет, письменник, автор відомих українських пісень, заслужений діяч мистецтв України, директор Національного видавництва дитячої літератури «ВЕСЕЛКА» Олексій КОНОНЕНКО, професор, співак, композитор, народний артист України, музичний керівник Міжнародного конкурсу-фестивалю Олег МАРЦИНКІВСЬКИЙ, Лауреатка Національної премії імені Т. Шевченка, народна артистка України, солістка Національного опери України, викладач Національної музичної академії імені П. І. Чайковського Анжеліна ШВАЧКА, заслужена працівниця культури України, голова правління Міжнародної освітньо-культурної Асоціації, виконавчий директор Міжнародного конкурсу-фестивалю Любов ГОРВАТ та 24 керівники кращих дитячих творчих колективів України, які були запрошені на церемонію нагородження професійними відзнаками Міністерства освіти і науки України.

Реалізація концепції Нової української школи генерувала модернізацію шкільної мистецької освіти, поставивши її у пріоритетні напрямки освітнього простору та направила на впровадження компетентнісного підходу до змісту та організації художньо-естетичного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах. З огляду на це актуалізувалася потреба комплексного підходу до розвитку мистецьких компетентностей художньо-естетичної освіти дітей, зорієнтованої на засвоєння особистістю конкретних навчальних результатів – знань, умінь, навичок, формування ставлень, досвіду, рівень засвоєння яких дозволяє їй діяти адекватно у певних навчальних і життєвих ситуаціях.

Учасники ДІАЛОГУ говоримо про УНІКАЛЬНІСТЬ впливу мистецьких предметів на особистість дитини, яка закладена у самій природі мистецтва, предметні КОМПЕТЕНТНОСТІ з мистецтва і особливу РОЛЬ ПЕДАГОГА у їх засвоєнні, ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ, потенціал мистецтва для формування патріотичних почуттів, духовного розвитку... та прийняли РЕЗОЛЮЦІЮ. Формуємо команду ПРОФІ.

Серед нагороджених Василь Тихоновський, керівник народного хореографічного ансамблю "Сюрприз" Центру естетичного виховання ШМР, заслужений працівник освіти України.

Щиро дякуємо організаторам заходу!

  

 

Переглядів: 1168 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Lyubov Gorvat  
0
Владимир Киселев ШОСТКА - МЕККА ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024