Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 10:42

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Февраль » 21 » Міжнародний день рідної мови у ЦЕВ.
20:39
Міжнародний день рідної мови у ЦЕВ.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ У ЦЕВ

 

 

 

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1999 році. За даними ЮНЕСКО, у світі існує близько шести тисяч мов. На жаль, майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення. Мова – це генетичний код нації, інтелектуальний та духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без мови, самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Відзначили Міжнародний день рідної мови і у Центрі естетичного виховання Шосткинської міської ради. Педагоги та вихованці долучилися до святкування, продемонструвавши свою любов і повагу до рідної мови.

На занятті в «Народному художньому колективі» фольклорному ансамблі «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України) керівник розповіла вихованцям про історію виникнення свята, наголосила, що мова – це найбільше і найдорожче добро кожного народу, а пісня – трепетне серце народу, його крила. Павло Тичина казав: «В уяві моїй мова завжди живе поряд з піснею». Вихованці із задоволенням заспівали український цикл пісень «Весну зустрічаємо», пограли в народні ігри «Вербич», «Пуста-пропуста», «Баба Куця» та інші.

Вихованці «Зразкового художнього колективу» театру-студії естрадної пісні «Мікс» (керівник Ірина Легейда, відмінник освіти України, заслужений діяч естрадного мистецтва України) у цей день нагадували одним одному про те, як важливо берегти рідну мову, адже мова – це великий скарб народу, його голос. Милозвучність та багатогранність української мови продемонстрували діти, виконавши цікаві сучасні українські пісні «Вишиванка», «Діти-квіти», «Райдуга». За словами керівника, саме мова є тією духовною силою, яка допомагає нам зрозуміти, хто ми, і відчути нашу єдність.

Вихованці «Народного художнього колективу» ансамблю народного танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яни Трет’як) також цього святкового дня в українських костюмах продемонстрували різні танцювальні композиції, показавши, що танець – це вічний рух. На думку Яни Сергіївни, наше життя подібне танцю. Все це тому, що наш характер тісно переплітається з мовою тіла. Як і в танцях, так і в мові з’являються щось нове, після чого хочеться реалізовувати це в житті.

Вихованці закладу вкотре довели, що знають українську у всіх її проявах, вільно нею спілкуються, а головне – пишаються рідною мовою!

Вивчайте мову українську –

дзвінкоголосу, ніжну, чарівну,

прекрасну, милу і чудову,

як материнську пісню колискову.

                                                                 А. Каніщєнко

  

    

      

Переглядів: 873 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024