Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 04:28

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Март » 26 » НОВИЙ ДОСВІД ТЕАТРУ «ДЗЕРКАЛО» У ДЕНЬ ТЕАТРУ
22:04
НОВИЙ ДОСВІД ТЕАТРУ «ДЗЕРКАЛО» У ДЕНЬ ТЕАТРУ

НОВИЙ ДОСВІД ТЕАТРУ «ДЗЕРКАЛО» У ДЕНЬ ТЕАТРУ

 

 

 

27 березня в Міжнародний день театру відзначають своє професійне свято всі ті, хто присвятив своє життя Мельпомені, а разом з ними глядачі, вихованці та педагоги «Народного художнього колективу» театру «Дзеркало» Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради.

«Театр - це особливий світ, віддалений від нас так само, як сцена - від партеру. Між театром і дійсністю знаходиться оркестр, музика і тягнеться вогняна смуга рампи. Дійсність, обминаючи область звуків, переступаючи через знаменні вогні рампи, являється нам на сцені, змінена, перетворена поезією». (Генріх Гейне)

Театр  - це терапія суспільства, відображення нашого реального життя. Він з’являється тому, що ми живемо: є один у одного, маємо проблеми, вирішуємо їх, переживаємо емоції. Через усе це виникає бажання ділитись, створювати, відкривати, ставити наголоси чи, може, запитання. Так з’являється ЩОСЬ, що об’єднує тих, хто хоче поділитися своїми почуттями і тих, хто хоче співпереживати. Чіткої межі між театром і життям немає – в тому і глибина процесу.

У кожному спектаклі педагоги разом із вихованцями створюють маленький світ життя за законами мистецтва. До театру приходять діти і беруть участь у виставах, мініатюрах, проживають життя своїх героїв, як своє власне. Вони комунікують, «кайфують», щось вигадують та просто живуть у тій атмосфері в якій творять.

Театр ніколи не стояв і не стоїть на місці, він у постійному пошуку, а ті, хто намагається поставити його у якийсь формат, приречені втратити цікавинку і драйв від роботи. Так в умовах сьогодення, внаслідок дистанційного навчання театральний колектив «Дзеркало» пропонує глядачу новий формат театрального дійства через телевистави.

«Маруся Чурай» - перша телевистава колективу за мотивами однойменного твору Ліни Костенко. Це перший досвід як для педагогів так і для дітей працювати над відеороботою. Навчалися всі разом бачити виставу через екран телефону. Створювали сцени, знімали, переглядали, знову переглядали і знову знімали… Дуже не вистачало відчуття глядача. Працювали в творчому тандемі: режисура - Світлана Разломова, пластика, відео, монтаж - Віталія Коваленко.

Першим був відзнятий трейлер до відеовистави, який був розміщений на сторінках соцмереж: Instagram, Facebook, YouTube. https://www.facebook.com/dzerkalo2005/videos/416349412770990

Цією роботою творчий колектив приєднався та привітав видатну письменницю Ліну Костенку у Всеукраїнському флешмобі відеочитань.

І ось позаду складні (в умовах карантину) зйомки, багато недоспаних ночей монтажу… Телевистава народилася!

І саме сьогодні, в Міжнародний день театру, колектив «Дзеркало» (актори, педагоги) дарують прем’єру.

Усі бажаючі можуть долучитися в цей святковий день до перегляду телевистави на сайті нашого закладу.

Вихованці  народного театрального колективу «Дзеркало»  вітають усіх прихильників театрального мистецтва з МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТЕАТРУ!

   

   

Переглядів: 625 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024