Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 10:55

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Октябрь » 27 » ОНЛАЙН ІНТЕНСИВ «STEAM-ТЕХНОЛОГІЇ В ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ»
17:47
ОНЛАЙН ІНТЕНСИВ «STEAM-ТЕХНОЛОГІЇ В ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ»

ОНЛАЙН ІНТЕНСИВ «STEAM-ТЕХНОЛОГІЇ В ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ»

 

 

27 жовтня 2021 року відбувся обласний онлайн інтенсив «STEAM-технології в закладах позашкільної освіти».

Головна мета у STEM-освіти полягає у формуванні і розвитку розумово-пізнавальних і творчих якостей молоді. Навчання молодої інтелектуальної еліти, здатної успішно реалізовуватися в сучасному мінливому світі, неможливе без застосування інноваційних інформаційних та комунікаційних технологій, а отже - вільної орієнтації учнів в інформаційному просторі. Заняття за STEM-технологією дозволяють не тільки вивчати теоретичний матеріал, але і закріплювати знання за допомогою можливостей практичного застосування різноманітних завдань, які можуть бути настільки цікаві, що їх трудність не викликатиме неприйняття у вихованців.

Одне з основних завдань сучасного закладу - створити умови для різнобічного розвитку підростаючого покоління, забезпечити активізацію і розвиток інтелекту, інтуїції, легкої продуктивності, творчого мислення, з урахуванням можливостей кожної дитини.

Долучилися до онлайн інтенсиву і педагогічні працівники Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області, які активно впроваджують у свою роботу нові методики навчання і виховання творчих вихованців.

Методисти Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю детально зупинилися на таких питаннях:

  • Концептуальні основи реалізації STEAM-технологій у закладах позашкільної освіти.
  • Проєктна діяльність як форма реалізації STEAM-освіти в позашкіллі (з досвіду роботи Центру розвитку і професійного самовизначення «Д.І.М.» ОЦПО та РТМ).
  • Destination Imagination – сучасна STEAM-платформа для розширення можливостей учнівської молоді.
  • Ресурси позашкільної освіти: реалізація STEAM-проєктів.
  • Перспективи реалізації STEAM-ідей у закладах позашкільної освіти. Обласний фестиваль STEАM-ідей «STEAM-весна позашкільна».

Досвідом роботи з теми «STREAM-освіта в роботі з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку» поділилися педагоги Конотопського центру дитячої та юнацької творчості та Лебединського центру позашкільної освіти.

Онлайн інтенсив показав, що різні STEAM-підходи дозволять виховати гнучкість та критичне, практично орієнтоване мислення не лише в вихованців, а й у педагогів. Здатність вчитись, сприймати нові зміни допоможуть швидше адаптуватись у сучасному динамічному світі позашкілля.

За підсумками роботи окреслено перспективи подальшої діяльності з означеної теми, зокрема проведення у квітні 2022 року обласного фестивалю STEM-ідей «ЕКОактивна STEM-весна позашкільна».

  

      

Переглядів: 772 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024