Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 08:48

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Февраль » 18 » ПЕРЕМОЖЦЕМ «ГОПАКФЕСТУ» В КИЇВІ СТАВ НАРОДНИЙ АНСАМБЛЬ «СЮРПРИЗ»
11:21
ПЕРЕМОЖЦЕМ «ГОПАКФЕСТУ» В КИЇВІ СТАВ НАРОДНИЙ АНСАМБЛЬ «СЮРПРИЗ»

«ГОПАКФЕСТ» ПІДКОРИВСЯ НАШОМУ «СЮРПРИЗУ»

 

 

 

 

16-17 лютого 2019 року  відбувся ”ДРУГИЙ ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО ТАНЦЮ «ГОПАКФЕСТ»

Засновник фестивалю ‐ громадська організація «Танцювальний клуб «Модус‐Ніка» (м. Київ). 

У фестивалі взяли участь хореографічні  колективи народного танцю з 15 міст України, вік учасників – від 8 до 70 років. Майже 70 000 глядачів з 12 країн світу мали змогу подивитися фестиваль у прямому ефірі завдяки Першому Інтернет каналу України ПІКУТВ. В онлайн голосуванні на “Приз глядацьких симпатій” приймали участь більше 10 000 глядачів. В журі фестивалю були добре відомі в Україні та за ії межами хореографи: В’ячеслав Вітковський, Григорій Воронов, Євген Досенко, Олександр Нестеров, Вадим Сабодаш, Алла Рубіна, Лілія Черноус, Валерій Шкоріненко.

Метою фестивалю є  відродження, збереження та розвиток української народної хореографії, пропаганда української культури та розширення міжнародних культурних зв’язків, популяризація української народної творчості та фольклорного мистецтва, формування єдиного культурного простору в українському суспільстві та розвиток національної самосвідомості, виховання у молодого покоління любові до вітчизни, шанобливого ставлення до культурних надбань українського народу, об’єднання українців усього світу на засадах спільної історико-культурної спадщини.

Під час фестивалю відбулася  НАДЗВИЧАЙНА, ЗНАКОВА ПОДІЯ В КУЛЬТУРНОМУ ЖІТТІ УКРАЇНИ! Вперше в новітній історії української хореографії відбувся Бал українського танцю. Це був справді перший, справжній Український бал на хореографічній лексиці традиційного українського танцю зі своїм, своєрідним бальним ритуалом. В цьому феєричному культурному дійстві, під "живу музику", взяли участь танцюристи колективів народного танцю, яких зібрав фестиваль українського народного танцю "ГОПАКФЕСТ", та запрошені на бал гості фестивалю. Головний танцювальний розпорядник балу - відомий хореограф, Заслужений артист України В'ячеслав Вітковський.

Справжнім тріумфом  став виступ на фестивалі  «Народного художнього колективу» ансамблю танцю «СЮРПРИЗ» Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради (керівники Віра та Василь Тихоновські, Заслужені працівники освіти України).

Захват журі та глядачів визвал виступ вихованців нашого колективу, вони за рішенням журі отримали Диплом та кубок фестивалю за ПЕРШЕ місце, та були запрошені на бал українського танцю.

Конкурсну програму фестивалю Ви можете переглянути тут:

Щиро вітаємо переможців.

   

     

  

Переглядів: 849 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024