Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 03:00

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Март » 7 » Про національно-патріотичне виховання у ЦЕВ.
07:27
Про національно-патріотичне виховання у ЦЕВ.

ПРО НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ У ЦЕВ

 

 

 

 

Виховання патріотизму сьогодні, як ніколи, актуально.  І не тільки для системи освіти, а й для держави в цілому. Саме зараз ми повертаємося до споконвічних цінностей: утвердження первинності любові до Батьківщини і людей, духовності, моральності, бережного ставлення до природних скарбів і національних надбань нашого народу тощо.

У центрі естетичного виховання Шосткинської міської ради з метою систематизації роботи з патріотичного виховання у гуртках та творчих колективах реалізується освітній  проект «Голос крові: Ми українці».  Провідною ідеєю проекту є творчий пошук ефективних форм освітньої  роботи навчальних закладів області щодо відродження національних традицій, української культури, звичаїв народу, формування в дітей та молоді, патріотизму і національної гідності.

Проектом передбачено проведення циклу різноманітних за формою і змістом заходів: акцій, флешмобів, патріотичних експедицій, святкових і пізнавальних програм, конкурсів, фестивалів, цікавих зустрічей тощо.

Керівники колективів ЦЕВ у своїх навчальних програмах, під час освітнього процесу реалізовують проекти щодо виховання національно-патріотичної свідомості серед вихованців. Одним з найбільш яскравих серед них є проведення Всеукраїнських флешмобів до дня Незалежності України «Україна назавжди», який нагороджено грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання і визнано  НАЙКРАЩИМ ТА НАЙМАСОВІЙШИМ З УСІЄЇ УКРАЇНИ  та «Не будь байдужим».

Учасники акції – креативна учнівська молодь Шостки, яка  долучилась до патріотичного руху дітей та молоді заради єднання України, заради миру та щасливого майбутнього.

Хвилю патріотичного руху підхопили  й в інших закладах міста. У Шостці за ініціативи міської ради на день міста було проведено акцію «Парад вишиванок». Лідери учнівського самоврядування міста несли прапор України, якого доторкнулася кожна дитина – на знак підтримки ідеї збереження суверенітету і територіальної цілісності держави, а також і бажання розпочати новий навчальний рік у мирній і спокійній країні.

У національно-патріотичних заходах ЦЕВ щороку беруть участь більше 6000 дітей та дорослих.

У комплексі заходів Центру естетичного виховання щодо національно-патріотичного виховання є:

  • участь у обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах національно-патріотичного спрямування;
  • виконання обласного соціально-освітнього проекту «Голос крові: ми – Українці!»;
  • майстер-класи, виховні години, уроки мужності;
  • концертна діяльність;
  • акції, конкурси, ігрові програми, виставки, перегляд кінофільмів.

Проведені заходи: До Дня Соборності України: «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг»; День вшанування Героїв «Небесної сотні»; «Свіча пам’яті»; «Журавлина сотня»; участь вихованців та керівників ЦЕВ у 14 Всеукраїнській благодійній акції «Серце до Серця»; до Дня Державного прапора України; участь у реконструкції бою на річці Есмань; хода ««Shostka art step»; участь у заходах  присвячених Дню партизанської слави; визволенню України від фашистських загарбників; до Дня Голодомору «Пам’ять голоду, пам’ять серця» та інші, більш інформації тут.

«Ми хочемо бачити нашу Україну квітучою країною. Заради цього треба жити. Жити так, щоб нашим героям не було соромно дивитися на нас з висоти вічності» - кажуть вихованці ЦЕВ та їхні керівники.

Фотозвіт

     

    

Переглядів: 589 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024