Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 08:58

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Октябрь » 20 » Сучасні тенденції роботи закладів позашкільної освіти за художньо-естетичним напрямом: актуальні завдання, нові можливості та ресурси
19:04
Сучасні тенденції роботи закладів позашкільної освіти за художньо-естетичним напрямом: актуальні завдання, нові можливості та ресурси

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗА ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНИМ НАПРЯМОМ

 

 

 

20 жовтня в режимі онлайн-конференції в Zoom відбувся обласний семінар-практикум: «Сучасні тенденції роботи закладів позашкільної освіти за художньо-естетичним напрямом. Актуальні завдання, нові можливості та ресурси».

До семінару-практикуму долучилося 64 учасники серед них директори, завідуючі відділами, методисти, педагоги закладів позашкільної освіти, керівники місцевих органів управління освітою. Серед них  13 педагогічних працівників Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради.

Коло питань що було окреслено під час семінару, розглядалося через призму кількісних і якісних показників діяльності гуртків і творчих об’єднань художньо-естетичного профілю закладів позашкільної, загальної середньої освіти. Учасники семінару проаналізували досягнення, окреслили проблеми, визначили перспективи і завдання на майбутнє.

Ніна ТКАЧОВА, завідувачка художньо-естетичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю розповіла про роботу гуртків і творчих об’єднань художньо-естетичного профілю закладів освіти: мережу гуртків за напрямами діяльності, участь дітей та учнівської молоді у конкурсно-фестивальних заходах, а також особливості, терміни подачі матеріалів із присвоєння та підтвердження почесних звань творчим колективам «Зразковий художній колектив», «Народний художній колектив».

Людмила ТЕРНАВСЬКА, методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю докладно розповіла про навчальні програми з позашкільної освіти, згідно яких документів вона розробляється та її структурні елементи: пояснювальна записка, навчально-тематичний план, зміст, прогнозований результат, орієнтовний перелік обладнання, література, додатки.

Ольга МОСКАЛЕНКО, керівник народної студії образотворчого мистецтва «Світ фарб» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю презентувала досвід роботи колективу її структуру та форми роботи з вихованцями.

Віктор ОКУНЬ, модератор конференції, методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю зазначив про реалізацію завдань обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів «Діти розбудовують громаду».

Наталія СИДОРЕНКО, практичний психолог Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю пояснила педагогам причини, ознаки, стадії, міфи емоційного вигорання та надала педагогам практичні поради, як позбутися емоційного вигорання.

За підсумками семінару його учасники окреслили перспективи розвитку художньо-естетичного напряму позашкільної освіти в закладах освіти області.

Дякуємо організаторам за цікавий і змістовний семінар. Сучасна позашкільна освіта потребує нових форм роботи — дієвих, ефективних, практико орієнтованих. Саме такі семінари дають можливість педагогам закладів позашкільної освіти переосмислити інформацію, здійснити її аналіз.

За матеріалами СОЦПО та РТМ

  

    

Переглядів: 928 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024