Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 14:53

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2021 » Апрель » 22 » Всесвітній день Землі.
15:38
Всесвітній день Землі.

ВИХОВАНЦІ ЦЕВ ВІДЗНАЧИЛИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

 

 

 

22 квітня відзначається Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.
У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси та багатства нашого спільного дому. Цей Дзвін є символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів та заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людства та культури.
Історія цього свята розпочинаєтся в Америці, де у 1971 році був започаткован Щорічний тиждень землі (третій тиждень квітня). Акція стала дуже популярною серед населеня, а її засновник, сенатор Гейлорд Нельсон був удостоєний високої державної нагороди. У 1990 році День Землі став міжнародним святом, а 90-і роки було проголошено “Десятьоліттям довкілля”. До акції долучилися понад 120 країн, а більш ніж 40 країн об’еднали зусилля для збереження біологічного різноманіття. У 2009 році Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня. На данний час ця дата відзначаєтся у 193 країнах світу кожного року.
В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Всі люди планети турбуються про долю спільного довкілля, адже воно джерело тепла, добра і краси. І саме тому пам'ятаймо:

Земля - не рабиня наша, а мати. А ми на своїй планеті - не тимчасові мешканці, а мудрі господарі.

Людина, яка виростила дерево, виходила пораненого птаха, ніколи не зможе зламати квітучу гілку чи зруйнувати мурашник, розорити пташине гніздо.

Постійне спілкування з природою необхідне кожному. Воно повинне стати потребою. І тоді людині відкриються III  заповіді  -  вона  повинна знати  природу,  берегти  і охороняти її, і ,звичайно, множити її багатства
Творча родина центру естетичного виховання активно долучилася до відзначення Дня Землі
Гуртківці  спільно з керівниками підготували ряд заходів:

  • народний художній колектив театр «Дзеркало» продекламували «Пісню Землі»

  • вихованці народної студії сучасного танцю «Шарм» подарували чудову хореографічну композицію

  • вихованці гуртків декоративно-ужиткового мистецтва під час занять  розповіли чим захоплює та вражає планета, закликаючи дорослих берегти довкілля.

  • лідери учнівського самоврядування ЦЕВ поцікавились у жителів міста питаннями забруднення екології  та власним прикладом показали що треба робити аби зберегти та врятувати планету.

  • вихованці зразкової студії образотворчого мистецтва «Мальва» організували онлайн-виставку малюнків «Я люблю свою планету»

 

  • вихованці гуртка "Килимарство" підготували свої роботи:

     

  • проєкт про птахів підготували вихованці гуртка «Художнє ткацтво» «Сороки прилетіли на крилах весну принесли»

Переглядів: 1424 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024