Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВторник, 22.10.2024, 21:20

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2020 » Февраль » 20 » «Журавлина сотня» в ЦЕВ злетіла у пам'ять.
20:01
«Журавлина сотня» в ЦЕВ злетіла у пам'ять.

"ЖУРАВЛИНА СОТНЯ" В ЦЕВ ЗЛЕТІЛА У ПАМ'ЯТЬ

 

 

 

 

20 лютого — день вшанування пам’яті, подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ятний день проводиться по всій Україні, з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян. У Шосткинському центрі естетичного виховання  «Юність» відбувся захід пам’яті — «Журавлина сотня».

Розпочався він з виконання Гімну України, який  презентували учасники зразкового театру естрадної пісні «Мікс» (керівник Ірина Легейда, відмінник освіти України).

На екрані оживали кадри буремних подій на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. На глядачів дивилися обличчя українців, які загинули у Києві за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

У найжорстокіші морози та страшні ночі український Майдан жив і платив за своє право відстоювати Гідність і Незалежність України смертями. Майдан оплакував своїх Героїв і палав …Так,  саме горів, але не згорів, не став попелищем, навпаки акція спротиву переросла у боротьбу за свої українську землю і продовжується сьогодні на Сході України, продовжується кров’ю відважних українських побратимів…
Щоб припинилася війна, і не було більш смертей - сьогодні цього хоче кожен українець.

Тому, зовсім не випадково, у  заході пролунала вокальна композиція «Не будь байдужим». Її виконали учасники народного фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України).

Душі героїв Майдану… Вони очима-зорями дивляться на нас з небес, журавлями пролітають над нами, сумно курличучи в небесній далині.

Щоб увічнити пам`ять загиблих, режиссер і ведуча заходу Вікторія Федоренко обрала символічних Білих Журавлів. Їх виготовили і вручили присутнім вихованці зразкової студії образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник Тетяна Михайличенко).

Тримаючи журавликів у руках діти – глядачі у жалобі схилили голови у хвилині мовчання. Її супроводжував неофіційний Гімн Майдану  «Пливе кача».

Білі птахи – птахи Миру, символ Миру, ніби закликали - хай буде мир у голубому українському небі. Бо нема у світі нічого, дорожчого за Мир, та й за життя — ціннішого немає.

Трагічні події 20 лютого ми пам’ятатиме вічно – у теренах нашої пам'яті, у віршах, у піснях.

Секретар Шосткинської міської ради Олена Чанцева-Коваленко привітала всіх присутніх, побажала добра, розквіту України та мирного неба нам всім. «Ми сьогодні перегорнули сторінки історичної хроніки, послухали музичні номери. Приємною відмінністю таких зустрічей стає саме насичення творчими здобутками дітей, а не політичними фразами й лозунгами» - наголосила пані Олена.

Звукооператори заходу - Сергій Довженко та Іван Паніматченко.

Відеоконтент – Володимир Кисельов.

Режисер і ведуча – Вікторія Федоренко.

Фотозвіт

  

Переглядів: 1124 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024