Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.07.2024, 01:45

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 608
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Февраль » 21 » НАРАДА КЕРІВНИКІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ШОСТКИ.
23:15
НАРАДА КЕРІВНИКІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ШОСТКИ.

НАРАДА КЕРІВНИКІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ШОСТКИ

 

 

 

20 лютого 2019 року в Центрі «Юність» Центру естетичного виховання відбулась нарада-семінар на тему  «Основні проблеми діяльності позашкілля міста», організована управлінням освіти Шосткнської міської ради.

У нараді взяли участь керівники всіх позашкільних закладів міста, а саме центру естетичного виховання, станцій юних туристів, натуралістів та техніків, клубу «Орлятко», військово-спортивному клубу «Патріот», а також представники управління освіти ШМР.

Відкрила нараду-семінар головний спеціаліст управління освіти, куратор позашкілля  Зінаїда Куниця. У своєму виступі Зіна Михайлівна наголосила план проведення наради з керівниками закладів позашкільної освіти

1.       Про підготовку до передачі естафети «Позашкілля 49+».

2.       Про атестацію керівних та педагогічних кадрів у 2019 році.

3.     Про виховний захід до 5-ої річниці вшанування пам’яті героїв Небесної сотні «Свіча пам’яті» рамках реалізації обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!».

Затвердивши план роботи наради, вона   підкреслила ту важливу роль позашкільних навчальних закладів у вихованні дітей: «Сьогоднішня мережа позашкілля Шостки охоплює великий віковий контингент дітей – від дошкільнят до студентів. Це саме те місце, де дитина має унікальні можливості для творчого, інтелектуального, фізичного розвитку, саме тут можна відкрити та розвинути свій талант, отримати додаткові знання, вміння та навички, які обов’язково відіграють важливу роль у  подальшому дорослому житті, виборі майбутньої професії. Тому, для нас так важливо зберегти мережу цих унікальних широкодоступних позашкільних закладів, у яких форми самореалізації, самовираження набагато ближчі і доступніші кожній дитині" і в цьому нам допомагає міська влада, за що ми дуже вдячні. Само тому організована естафета «Позашкіля 49+» і ми повинні усі разом зробити так, щоб вона пройшла цікаво і змістовно, щоб  Шостку запам’ятали усі присутні.

Майже про це ж говорила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на зустрічі з освітянами Сумської області. Лілія Гриневич у своїй доповіді зупинилася на питаннях збереження та якісного розвитку мережі позашкільних навчальних закладів в умовах децентралізації та наголосила, що місцеві органи влади повинні забезпечити конституційне право дітей на позашкільну освіту. Сьогодні як ніколи необхідно збільшити охоплення дітей системою позашкільної освіти.

У ході наради відбулося активне обговорення тих проблемних питань, які є на сьогодні в позашкіллі Шостки.  Керівники закладів ділились досвідом роботи, своїми надбаннями та досягненнями. У підсумку учасники наради визначили пріоритетні завдання та концептуальні засади позашкільної освіти на наступний  період.

В ході роботи директори позашкільних навчальних закладів презентували діяльність своїх установ, а також розповіли, з якими труднощами стикаються, які долають проблеми та які завдання на майбутнє вважають першочерговими.

Привернула  увагу учасників наради і змістовна, цікава презентація виховного заходу Центру естетичного виховання до 5-ої річниці вшанування пам’яті героїв Небесної сотні «Свіча пам’яті» рамках реалізації обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!», куди були запрошені всі присутні на нараді.

Розглянувши та обговоривши  усі питання винесені на нараду директорів, усі присутні прийняли їх до виконання.

Позашкілля має змінитись, але Позашкіллю в Шостці бути.

  

Переглядів: 732 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024